Laatste nieuws

Gemeente Leidschendam - Voorburg doneert 700 maaltijden

maandag 1 juni 2020


We zijn enorm blij verrast door een geweldig gebaar van de Gemeente Leidschendam - Voorburg met een donatie van maar liefst 700 maaltijden aan de ouderen in onze gemeente. Alle gemeente ambtenaren ontvingen een kaartje met dank voor hun inzet tijdens deze bijzondere tijden rond het corona virus. Op dat kaartje deelde de gemeente tevens mede dat er 700 maaltijden gedoneerd worden aan het initiatief dat is gestart binnen RKAVV. Hiermee kan RKAVV voorlopig doorgaan met dit initiatief dat enorm aanslaat onder de ouderen en eenzame mensen binnen de gemeente.

Tijdens de eerste actie in april werden er 120 maaltijden van Van Rijn Culinair rondgebracht, in mei waren dat er al bijna 200 en op 11 juni zullen er 260 hun weg vinden. Voorafgaande aan de het bezorgen worden alle ouderen eerst gebeld. Zo is er even tijd voor een praatje maar kan er gelijk gevraagd worden naar een eventueel dieet en worden de mensen op de hoogte gebracht van het bezorgmoment zodat ze weten dat er iemand langs komt.

Het mooie initiatief dat is ontstaan omdat het zogenaamde Buurtresto geen doorgang meer kon vinden vanwege de corona uitbraak laat zien dat het absoluut voorziet in een behoefte en bestaansrecht heeft. Er is daarom besloten ook door te gaan met deze actie als straks het Buurtresto eventueel weer open gaat. Het Buurtresto heeft slechts een beperkte capaciteit van 55 tot 60 personen. Met dit mooie gebaar van de gemeente en de individuele giften kunnen we nog even vooruit met "Het Buurtresto komt bij u thuis".

Wil jij ons steunen en één of meerdere maaltijden doneren? klik en doneer een maaltijd

Wil je helpen als vrijwilliger bij het bezorgen? Mail dan naar : ouderenactie@rkavv.nl

Weet of kent u iemand die ook een belletje en een verse maaltijd verdient? Mail dan naar : algemenezaken@rkavv.nl

Gemeente Leidschendam - Voorburg doneert 700 maaltijden
Gemeente Leidschendam - Voorburg doneert 700 maaltijden

Je ogen openen voor hetgeen er om je heen gebeurt is wat ik belangrijk vind en herken in RKAVV, en daarom ben ik maatschappelijk partner van RKAVV

Frank van der Wiel

Waarom maatschappelijk partner van RKAVV? In RKAVV herken ik onze eigen missie: een veilige en beschermde werkomgeving creƫren waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat

Peter van Woesik

Als maatschappelijk partner voelt iQbka zich sterk verbonden aan RKAVV en bouwt zo mee aan de toekomst van de club.

Jamie Sprenger

MVO betekent bij ons het leveren van een gezond en eerlijk product met oog voor de consument en zijn leefomgeving. Dat gevoel voor de omgeving vinden we terug bij RKAVV en juist daarom zijn wij maatschappelijk partner.

Mark van der Burg

Mede mogelijk gemaakt door:

  • Goedemiddag!
  • Meere Reclamestudio