Laatste nieuws

Festival Unlimited vraagt om meer

zondag 2 april 2017


Na maanden van voorbereiding was het op zondag 2 april zover, de aftrap van het nieuwe Festival Unlimited. Dit fun festival voor mensen met een verstandelijke beperking is een initiatief van de Stichting Leidschendam - Voorburg in Beweging, Atelier Juliette Pestel en WIJZIJNRKAVV.NL. Insteek van dit initiatief is de doelgroep gratis een onvergetelijke middag te bezorgen. 

Tussen 11.30 en 12.00 uur stromen de eerste deelnemers binnen in de kantine van RKAVV. Ze worden welkom geheten door Jeffrey Huf die zich spontaan had aangemeld langs te komen. Er hebben zich 182 deelnemers aangemeld voor de diverse workshops vergezeld van zo'n 40 begeleiders. De workshops zoals zang, dans, cupcakes maken, LP's versieren, muziekinstrumenten maken, yoga en een professionele fotoshoot zijn op dat moment al klaar voor de start even na 12.00 uur. Tijdens de eerste 2 uur van het festival doen de deelnemers mee aan 2 of soms 3 workshops. Er wordt heel wat afgeplakt en geknutseld, gedansd en nog veel meer gelachen. De liefhebbers kunnen zich ook nog eens laten schminken door de aanwezige dames van Vlietkinderen, voor ieder wat wils dus.

Rond 14.00 uur is het de beurt aan de muzikale optredens. De Magic Mumble Jumble band zorgt voor de aftrap. Deze bij veel deelnemers bekende band zet gelijk de toon voor een gezellig feestje. De Jantje Smit look-a-like Nick Stricker zorgt voor de nodige meezingers en als Helemaal Top vervolgens los gaat met een medley van bekende nummers wordt spontaan de polonaise ingezet. Wanneer presentator Eric Bouwman vervolgens Guido Spek, oftewel Sjoerd uit de popilaire serie GTST, aankondigt gaat de zaal echt uit zijn dak. Eerst kunnen de deelnemers vragen stellen aan Guido waarna er een echte Meet and Greet is waar iedereen op de foto mag met Guido en een handtekening mag vragen. Tijdens de Meet and Greet start Dave Fisser met zijn Captain Midnight XL band de finale van dit geweldige festival. Als Guido klaar is met alle foto's en handtekeningen stapt hij nog even op het podium om samen met Captain Midnight nog een paar deuntjes mee te zingen. 

Als het 17.00 uur is en de slotakkoord heeft geklonken keren de deelnemers en begeleiders tevreden en met een grote glimlach huiswaards en beginnen de vrijwilligers, eveneens met een glimlach van voldoening, aan het opruimen. Een mooie en bijzondere dag loopt op zijn einde en iedereen heeft er van genoten. De organisatie moet deze dag nog evealuren maar er wordt al gesproken over een volg festival. Zeker als de deelnemers bij het vertrek spontaan roepen "tot volgend jaar!" lijkt er geen weg terug. Eerst maar eens nagenieten van deze eerste editie.

Dank aan de volgende fondsen en sponsoren: Opgewekt energie, Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Djinny slimme bouwlogistiek, van Ravesteyn fonds, Rabobank, Rondetafel 103 Voorburg, Vlietkinderen, Fonds 1818, Meere reclamestudio, Gemeente Leidschendam-Voorburg, Faxion.

Dank aan de vele vrijwilligers en begeleiders van de diverse workshops. "Tot volgend jaar????"

BEKIJK HIER DE AFTER MOVIE

Festival Unlimited vraagt om meer
Festival Unlimited vraagt om meer

Je ogen openen voor hetgeen er om je heen gebeurt is wat ik belangrijk vind en herken in RKAVV, en daarom ben ik maatschappelijk partner van RKAVV

Frank van der Wiel

Waarom maatschappelijk partner van RKAVV? In RKAVV herken ik onze eigen missie: een veilige en beschermde werkomgeving creƫren waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat

Peter van Woesik

Als maatschappelijk partner voelt iQbka zich sterk verbonden aan RKAVV en bouwt zo mee aan de toekomst van de club.

Jamie Sprenger

MVO betekent bij ons het leveren van een gezond en eerlijk product met oog voor de consument en zijn leefomgeving. Dat gevoel voor de omgeving vinden we terug bij RKAVV en juist daarom zijn wij maatschappelijk partner.

Mark van der Burg

Mede mogelijk gemaakt door:

  • Goedemiddag!
  • Meere Reclamestudio