Laatste nieuws

Festival Unlimited 2021

zondag 14 maart 2021


"Het 5e Festival Unlimited, moeten we het laten doorgaan of een jaartje overslaan vanwege corona" Dat was de vraag die we ons een half jaartje geleden hebben gesteld. Het gezellig allemaal bij elkaar komen voor workshops en heel veel muziek was geen optie, maar helemaal niets doen...... De doelgroep voor dit festval heeft al zo weinig en er zijn er bij die hier echt naar uitkijken. Al snel was het duidelijk "kan het niet zoals het gaat, dan gaat het wel zoals het kan". Oftwel denken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Aan de slag met een editie die zowel op de zorglocaties als in de studio gaat plaatsvinden.

En wat zijn we blij dat we die beslissing hebben genomen. Het is een onvergetelijke editie geworden van het Festival Unlimited. Uiteindelijk zijn er ruim 700 partyboxen verdeeld over zorglocaties in de regio Haaglanden maar ook in de omgeving Gouda en zelfs in Sliedrecht en Zwijndrecht. Helaas waren locaties als Putten en Doetinchem iets te ver maar uiteraard waren de verre locaties wel van harte welkom tijdens de livestream. Naast de livestream werden er 5 workshops opgenomen en op youtube gezet. De deelnemers aan het Festival konden zo aansluitend aan het Festival of op een ander moment zelf de workshops bekijken.  De workshops die aangeboden werden waren zang (Sheena), dans (Jade), goochelen (Stefen Kazan), ballonnen figuren (Sandra) en cupcakes versieren (Cake, Bake & Love).

Het programma begon al een beetje op zaterdag 13 maart toen niemand minder dan Najib Amhali de presentatie deed van de loterij. Met de nodige grappen grollen wist Najib in een livestream de loten (gekocht bij lokale ondernemers, Support Your Locals) aan de man te brengen. Er werden wat telefoontjes met lotenkopers gepleegd en er was veel muziek. Een mooie opwarmer voor het festival en wat belangrijker was, de opbrengst kwam ten goede aan het Festival.

Op de uiteindelijke grote dag, zondag 14 maart, wist Eric Bouman samen met zijn sidekick Dennis (van deelnemende locatie Schelphof) het programma vakkundig aan elkaar te praten. De partyboxen werden geopend en hierin zaten naast een lekker lunch spulletjes voor de workshops. Er zat een cupcake in om te versieren, kaarten om de truc van goochelaar Stefen Kazan te leren, ballonnen om leuke figuren mee te maken, een kaart voor de muziek-bingo maar ook wat lekkers om te snoepen en te drinken.

Er waren vervolgens gezellige praatjes met de mensen van de workshops en er was muziek, heel veel muziek. Zo was vriend van het Festival Mike Peterson er uiteraard weer bij. Mooi om te zien op de schermen hoe iedereen op de locaties mee deed en genoot. Dat was uiteraard bij het optreden van Thomas Berge niet anders. Hij had duidelijk veel fans. Tussendoor deel Stefen Kazan nog een geweldig optreden en veranderde 1 fles wijn en 1 blikje cola uiteindelijk in een hele tafel vol flessen wijn. Dave Fisser verzorgde op zijn bekende aanstekelijke wijze weer voor een geweldige sfeer. Wat een heerlijke dag, dit hadden we niet willen missen toch?

Als kers op de taart en daar zijn we best trots op,  is er een compilatie van ruim 40 minuten uitgezonden bij Omroep West tijdens het programma West DOC. https://www.omroepwest.nl/tv/programma/170000210/Westdoc/aflevering/170363142/Festival-Unlimited

Mocht je 40 minuten te lang vinden kijk dan hier naar wat fltsen van een kleine 3.5 minuten. https://www.youtube.com/watch?v=RCMRrba3LZo

 

Van een van de zorglocaties ontvingen we nog een stukje uit hun interne nieuwsbrief, geschreven door een bewoner:

Zondag 14 maart was er o.a. het zgn. Festival Unlimited. Lieset heeft hierover een stukje geschreven: "Ik vond het erg leuk, we hebben van ballonnen dieren gemaakt, we hebben cupcakes gemaakt, en we hebben met Steven Kazan een kaarten goocheltruc geleerd. Ook was er muziek en hebben we lekker gedanst! Thomas Berge was ook op het festival we mochten ook nog vragen stellen aan een acteur van 'Goede Tijden Slechte Tijden' dit allemaal natuurlijk via de computer. We hopen dat het de volgende keer in het echt kan."

Festival Unlimited 2021
Festival Unlimited 2021

Je ogen openen voor hetgeen er om je heen gebeurt is wat ik belangrijk vind en herken in RKAVV, en daarom ben ik maatschappelijk partner van RKAVV

Frank van der Wiel

Waarom maatschappelijk partner van RKAVV? In RKAVV herken ik onze eigen missie: een veilige en beschermde werkomgeving creƫren waarin persoonlijke ontwikkeling centraal staat

Peter van Woesik

Als maatschappelijk partner voelt iQbka zich sterk verbonden aan RKAVV en bouwt zo mee aan de toekomst van de club.

Jamie Sprenger

MVO betekent bij ons het leveren van een gezond en eerlijk product met oog voor de consument en zijn leefomgeving. Dat gevoel voor de omgeving vinden we terug bij RKAVV en juist daarom zijn wij maatschappelijk partner.

Mark van der Burg

Mede mogelijk gemaakt door:

  • Goedemiddag!
  • Meere Reclamestudio